Nyt projekt skal bremse smitte på plejecentre i Vesthimmerland

Profilbillede
dato

Vesthimmerlands Kommune er med i et nyt innovationsprojekt, der også er støttet med EU-midler. 

Projektet, der har fået navnet InnoPanTec, skal sætte fokus på daglig hygiejne, indretning og adfærd på plejecentrene. Målet er at forbygge smitte med corona og andre vira og bakterier på plejecentrene. 

Projektet starter med at indsamle tal og viden om, hvordan hygiejnen varetages på plejecentrene nu, og der skal findes smittekilder, som ofte udgør en risiko. 

Herefter skal lokale virksomheder bidrage med nye teknologier og løsninger til at forebygge smittespredning på centrene. 

- Vi er meget glade for at projektet har opnået EU-støtte. Hele konceptet om at få skabt et innovationsmiljø med fokuseret forskning på Covid-19 området, samt det at hjælpe vores lokale plejecentre og assistere vores virksomheder i at udvikle nye produkter til gavn for deres konkurrenceevne, er vi meget stolte af at kunne være en del af, fortæller Asger Andersen, formand for Sundhedsudvalget, i kommunens pressemeddelelse. 

Hvis din virksomhed har en ide eller et produkt til projektet, så modtager Vesthimmerland Kommune meget gerne henvendelser.

Kilde: Vesthimmerlands Kommune