Carlsbergs forskningslaboratorium har gennem årene gjort store videnskabelige opdagelser, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til forskning inden for gær og klimatolerante planter. Denne aften får du mulighed for at dykke ned i laboratoriets arbejde og høre om deres betydningsfulde bidrag til naturvidenskaben.
Videnskab bag det gode ølForedraget præsenteres af lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, som vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også forklare, hvordan maltning af byg kan give forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.
Banebrydende forskning i klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil foredraget give indsigt i teknologi, der forbedrer planters egenskaber under forskellige klimatiske forhold, samt fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af præsentationen.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Knabergården, Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup
Entré: 30 kr
Arrangør: Foreningen Norden i Aalestrup
Læs mere om foredraget
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her